Mitt i Sommaren

Sitter jag här och skapar denna hemsida, känns nästan lite tokigt, att sitta inne medans sommaren pågår utanför mitt fönster. Men idag är det en bra dag för att sitta här och skapa! Jag funderade på varför jag vill visa min konst för omvärlden, jag vet faktiskt inte riktigt det, det är bara en känsla att nu är det dax att gå utanför mina vanliga ramar, våga vara, våga vinna. Ja vad har jag att förlora, mer än att folk skrattar åt mig, men vad gör väl det, jag skapar ju för att jag vill och för att jag har lusten. Och det är ju härligt att skapa, det blir en brinnande energi, det är som att sjunga, en euphoria hjärnan som en drog, men samtidigt blir det ju en skapelse, något att se på. När jag bakar, kan jag äta det goda, här kan jag äta med blicken, dra fingrarna över tavlan, känna oljan under händerna. Eller när jag målar med kol, hur kolet sveper ut på teckningen, fingrarna blir svärtade och det bara flödar energi…
Som när en dikt blir till, det kommer en strof, sen en till, sen blir det till en hel text, ibland stannar den dikten vid en strof, som sen senare blir till en dikt eller bara ord.
Samma är det med konsten, ibland kommer en tavla på bara några minuter, ibland tar det veckor kanske år, en del får läggas undan till framtiden….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s